Sain itseni kiinni luvattoman perinteisestä ajattelusta. Äitienpäivälorussa ollaan joustavia, taivutaan ja venytään. Sen sijaan isälle olen runossani antanut roolin olla vähän hassu ja raisu. Eihän se nyt käy! Varsinkaan, kun en itsekään ole ollut se pullantuoksuisin äiti vaan se, joka on houkutellut ottamaan keinussa kovat vauhdit ja kiipeämään kalliolle.

Äidit pelaavat jääkiekkoa ja ajavat formulaa, äidit seikkailevat ja nauravat kovalla äänellä. Ja äidit hyppäävät hyppiksellä jos niin tahtovat. Tai tekevät triathlonenkkoja omaksi huvikseen ja antavat lapsilleen mallin siitä, että liikkuminen on kivaa. Nappaa liikuntaleikki käyttöösi ja tarjoa hauska hetki äideille ja lapsille siinä aamukahvin lomassa.

Ensimmäiseksi vaihtoehdoksi tarjoan liikuntaleikkiä, jonka isäni -sanan kohdalle vaihdoin äidin huomattuani, että äitihän se juuri on oikea ihminen opettamaan, miten kaarre ajetaan. Keksi liikkeet lasten kanssa etukäteen tai heitä haaste äideille ja lapsille vasta äitienpäiväjuhlassa. Ja tietenkin, äitini -sanan kohdalle sopii mainiosti myös kummi tai kaveri.

Minun äitini on – aivan mahdoton,

se hyppyyttää ja halaa,

ja jotain varmasti salaa.

Se auttaa etsimään aarteen,

ja opettaa ajamaan kaarteen.

Se reppuselkään ottaa,

ei suutu, vaikka sottaa.

Se keinussa vauhdit antaa,

ja turvallisesti kantaa.

Elina Pulli

Äidistä voi toki tehdä myös auton ja pyytää häntä konttausasentoon lapsensa eteen.  Auto pestään paijaamalla ja lopuksi mennään auton kyytiin.

Pesen auton, kunnolla hankaan

puhtaaksi autoni metallikankaan.

Puskurit puhtaaksi auton takaa,

polvillaan, kun auto makaa.

Pohjan alta putsailen,

tuulilasin pyyhkäisen.

Sitten käynkin istumaan

auton sisään kokonaan.

Elina Pulli

Seuraavassa lorussa säkeet ohjaavat keksimään liikkeitä, mutta sen verran neuvon, että istumaan käydessä peppu lattiaan ja ympäri pyörähtäessä ollaan edelleen lattianrajassa. Sieltä sitten ponkaistaan ylös, niin tulee vähän monipuolisempaa liikettä.

Äiti osaa ojentaa,

äiti osaa taivuttaa.

Äiti pystyy venymään,

äiti pystyy taipumaan.

Pyydän äidin istumaan:

äidin syli on kehto

ja minulla on sellainen ehto:

opeta minut pyörimään,

auta minua hyppimään,

tule kanssani tanssimaan

yhdessä osaamme mitä vaan.

Elina Pulli

Ja niihin hyppisleikkeihin mainio apu on Oppi&Ilo -tekemiskorttipakkka, josta tuo blogikuvakin on otettu. Klikkaa auki: Hyppisleikit

Terveisin Pulina Elli, joka löytyy Faebookista. Pyöräyttämällä nimen ympäri löytää suoraan elinapulli.fi -kotisivulle.